Het Amsterdam Symphony Orchestra – in 2003 opgericht door dirigent en cultureel ondernemer Peter Santa – bestaat in de basis uit 70 uiterst professionele musici en het orkest werkt structureel zonder subsidie.

Het orkest gaf al meer dan honderd concerten in Het Concertgebouw (de thuisbasis van het orkest) en daarnaast – vaak als onderdeel van eigen abonnementenseries – in zalen als de Doelen (Rotterdam), de Dr. Anton Philipszaal (Den Haag), Muziekcentrum Vredenburg (Utrecht), de Philharmonie (Haarlem), de Concertzaal (Tilburg), de Harmonie (Leeuwarden) en het Theater aan het Vrijthof (Maastricht).

Het Amsterdam Symphony Orchestra ging op tournee naar onder andere China (in drie weken van Beijing tot Guanzhou) en Duitsland (inclusief een bijzonder goed ontvangen concert in de Berlijnse Philharmonie) en heeft tot op heden twee CD’s opgenomen voor het label Classix (een met werken van Schubert en Beethoven en een met werken van Tchaikovsky). Over het orkest zijn verder twee documentaires gemaakt en een groot aantal concerten is opgenomen voor radio en televisie.

Bijzondere producties uit het recente verleden waren jaarlijks terugkerende series concerten voor zieken en gehandicapten (gemiddeld vijf concerten per jaar en het orkest heeft dit vier jaar gedaan), bijzondere uitvoeringen van Bach’s Johannes Passion in de Amsterdamse Oude Kerk en feestelijke Nieuwjaarsgala’s in Het Concertgebouw waarbij iedereen verplicht was in galakleding te verschijnen.

Een van de hoogtepunten in 2013 was een uitvoering van Beethoven’s 9e symfonie in de Haagse Ridderzaal en ook het traditionele Nieuwjaars-benefietconcert – dat het orkest jaarlijks in de Grote Kerk van Naarden geeft – was weer een groot succes!

Vanaf 2009 produceert het Amsterdam Symphony Orchestra – in tegenstelling tot daarvoor – slechts enkele concerten geheel voor eigen rekening en risico. De meeste concerten die het orkest geeft vinden plaats in opdracht van derden (podia, festivals maar ook commerciële partijen).

Naast het geven van concerten wordt het Amsterdam Symphony Orchestra ook veelvuldig ingezet tijdens workshops van dirigent Peter Santa. Meestal gaan deze over leiding geven en zitten de bezoekers tussen de musici in het orkest. Een zeer bijzondere ervaring!

Polaris CS is design sponsor van zowel het Amsterdam Symphony Orchestra als Codacapo Music Management.

Codacapo Music Management is eigenaar van het Amsterdam Symphony Orchestra en voert het management.