Categories: archief

Vrijdag 31 oktober 2014 – 20.15 uur

Kleine Zaal – Het Concertgebouw
Amsterdam Chamber Orchestra
Peter Santa, dirigent
Carel Kraayenhof, bandoneón


Programma

Wagner – Siegfried-Idyll, WWV 103
Bruckner – Adagio (uit ‘Strijkkwintet in F’, WAB 112)
Kraayenhof – Suite Compasión
Kraayenhof – Bamestra
Piazzolla – Adiós nonino

 

Beschrijving

Wagner en Bruckner
De muziek van Wagner en Bruckner is zeer aan elkaar verwant, en toch ook weer niet. Dit zal tijdens dit concert blijken als twee van de gloedvolste en tederste composities van deze componisten klinken. Wagners lieflijke verjaardagscadeau voor zijn geliefde Cosima is bij tijden onstuimig, zoals het karakter van de componist dat ook was. Bruckners ‘liefdesmuziek’ wordt nooit wild maar blijft te allen tijde warm en beheerst. WagnersSiegfried-Idyll wordt gespeeld in een arrangement voor strijkers en piano. Het Adagio van Bruckner begon zijn leven als deel van zijn Strijkkwintet.

Zuid-Amerika
Als Zuid-Amerikaanse warmbloedigheid tegenover de Duitse romantiek moet worden gesteld, dan kan dit natuurlijk niet beter dan met bandoneonist Carel Kraayenhof als gids. Zijn twee eigen composities voeren ons over het gehele continent om met Adiós nonino, de tango van Máxima’s traan, uiteindelijk in Argentinië te eindigen. Een muzikaal feest dat u niet mag missen!

Kaarten

Kaarten à € 50,- (inclusief garderobe, programmaboekje en drankjes voorafgaand aan het concert en in de pauze) zijn te bestellen via Het Concertgebouw en info@codacapo.com.

Sponsor:
sponsor9