Peter_Santa

Peter Santa

Peter Santa (1967) begon zijn muzikale carrière als violist. Hij studeerde bij Philipp Hirshhorn aan het Utrechts Conservatorium, trad veelvuldig op als orkestmusicus, als solist en in kamermuziekverband. In 1990 won hij in Het Concertgebouw als dirigent de Eduard van Beinum Prijs en op uitnodiging van de beroemde Japanse ‘maestro’ Hiroyuki Iwaki werd hij zijn assistent in Japan en Australië. Na deze goede leerschool startte Peter’s carrière als internationaal werkend dirigent. Zijn repertoire omvat meer dan 300 orkestwerken en hij dirigeerde alles van Bach tot en met de wereldpremière van Ennio Morricone’s ‘Una Via Crucis’.

In 2002 richtte hij het Amsterdam Symphony Orchestra op en in 2010 het Amsterdam Chamber Orchestra (beiden met Het Concertgebouw als thuisbasis). Hiernaast gaf hij een muziekblad uit, was hij betrokken bij een klassiek radiostation en begeleidde hij investeringstrajecten gericht op het verwerven van kostbare Italiaanse strijkinstrumenten.

Sinds 1989 houdt Peter zich ook bezig met alle mogelijke vormen van muziekmanagement en de laatste jaren doet hij dit vanuit Codacapo Music Management.